Medemblik Actueel.

Weerbericht maandag 10 juni – Steeds meer zon

Medemblik – Na een fris weekend wordt het deze dagen weer wat aangenamer. De koele noordenwind draait halverwege de week richting het zuidwesten en brengt zodoende ook warmere lucht met zich mee. De eerste dagen is vooral in de middag de zon goed te zien, maar vanaf woensdag is het de bewolking die de boventoon voert.

Vanochtend is het overwegend bewolkt in het noordwesten en uiterste zuidoosten van het land. Gedurende de dag maakt de bewolking steeds meer plaats voor zon en stijgt de temperatuur naar 15 graden aan zee tot 21 graden in het zuidoosten. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Morgen is het op veel plaatsen in het noordwesten en noorden opnieuw grijs. In de rest van het land heeft de zon de ruimte. In de middag neemt vanuit het zuidwesten de sluierbewolking toe, maar dit zal de zon niet veel hinderen. Bij een meest zwakke wind uit noordelijke richting wordt het 17 graden op de Wadden tot gemiddeld 21 graden in het (zuid)oosten.

Woensdag is er vrij veel bewolking aanwezig en neemt de kans op regen toe. Vanuit het zuidwesten wordt warmere lucht aangevoerd en de middagtemperatuur komt uit op gemiddeld 24 graden.

De dagen daarna blijft de bewolking in het weerbeeld aanwezig en is er van tijd tot tijd kans op regen.

Screenshot_1

Reageren via facebook