Medemblik Actueel.

Weerbericht zondag 9 juni – Bewolkte start, later meer zon

Medemblik – Vandaag begint de dag op veel plaatsen met wolkenvelden. In het noorden zijn de wolkenvelden hardnekkig, terwijl de zon de wolken in het midden en zuiden grotendeels weet weg te branden. Het wordt 13 tot 19 graden. Morgen trekken veel wolkenvelden over het land. Dinsdag is er weer veel ruimte voor de zon en wordt het warmer!

Vandaag begint de dag op veel plaatsen met wolkenvelden. De zon brandt de bewolking in het midden en zuiden van het land in de loop van de ochtend grotendeels weg. In het noorden en noordwesten is de bewolking hardnekkig. Op de Wadden is het maar de vraag of de zon zich zal laten zien.

Er staat nog steeds een matige tot vrij krachtige noordelijke wind en het wordt 13 graden op de Wadden, 15-17 graden in de kustgebieden en 18-20 in het binnenland. Later op de middag neemt in het zuidoosten de bewolking toe en er is een kleine kans dat vanavond in Limburg een enkele bui vanuit België binnentrekt.

Vannacht breidt de lage bewolking zich vanuit het noorden weer uit over grote delen van het land. In het zuiden is het hogere en middelbare bewolking die de hemel op steeds meer plaatsen bedekt. De minima komen uit rond 8 graden.

Morgen trekken er veel wolkenvelden over het land, met tussendoor af en toe zon. Met 15 graden op de Wadden tot 19 in het oosten is het fris voor de tijd van het jaar. Dinsdag is er meer ruimte voor de zon en wordt het een paar graden warmer.

De dagen daarna raken we de frisse noordelijke wind kwijt. De wind zoekt de, voor Nederland gebruikelijke, zuidwesthoek op. Dit betekent temperaturen rond of boven 20 graden, maar ook de komst van meer bewolking en enkele buien. Ook in de kustgebieden wordt het dan warmer.

Screenshot_1

Reageren via facebook