Medemblik Actueel.

Algemeen

Medemblikse Inge Bakker genomineerd voor titel ‘West-Friese Rembrant’

Medemblik – Achtendertig kunstenaars, amateurs en professionals dingen mee naar de titel ‘West-Friese Rembrant’. Een deskundige jury bestaande uit Rob Berends, directeur van de Cultuur Compagnie, Mascha Rood en Mark Minnema, kunstredacteur bij het NHD selecteerden uit de inzendingen tien genomineerden.

Genomineerd zijn Hans Albers uit Blokker (fotografie), Inge Bakker uit Medemblik (schilderen), Jan Jansen uit Hoorn (fotografie), Jos Breg uit Obdam (fotografie), Marja van der Klaauw (mozaiek, gemengde technieken), Paulien Tesselaar uit Oudkarspel (schilderen), Rinus Zonneveld uit Nieuwe Niedorp (grafisch), het duo Siem Beets/Jan Wester uit Spanbroek (conceptueel), Sylvia Wybenga (Hoorn) en Wim Visser (Noord-Scharwoude).

Hun werk zal vanaf 3 augustus in het Westfries Museum te zien zijn. En vanaf 27 mei wordt iedere week één genomineerde worden voorgesteld in het NHD.

U heeft tot 19 augustus de kans om uw favoriete kunstenaar te kiezen op de website van het NHD.

In het kunst en cultuurweekend van 31 augustus/1 september zal de jurywinnaar en de winnaar van de publieksprijs bekend worden gemaakt. De jurywinnaar wint een expositie in het Westfries Museum.

Reageren via facebook