31.6 C
Medemblik
11 augustus 2020 17:55
Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 6 juni – Vrij zonnig en warm

Medemblik – Flink wat zon met maxima tussen 20 en 25 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 26 graden worden. Morgen nog zo’n zonnige en warme dag. In het weekend wordt het iets koeler met meer stapelwolken, maar pas na het weekend neemt de bewolking toe en stijgt geleidelijk de kans op neerslag.

Zonnig maar later ook wat bewolkingVanochtend schijnt op veel plaatsen de zon, maar helemaal onbewolkt is het niet. Later in de ochtend verdwijnt de bewolking voor een deel. Rond een uur of tien kan de temperatuur in de zuidoostelijke delen van het land de grens van 20 graden bereiken.

Vanmiddag wordt het in het binnenland met gemiddeld 24 graden heerlijk warm. In het zuidoosten kan het 25 of 26 graden worden. Of de temperatuur in De Bilt naar 25 graden stijgt en we een officiële zomerse dag mogen noteren is maar de vraag. De temperatuur komt er in ieder geval dicht bij in de buurt. Er staat een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind. Hierdoor wordt het op de Wadden en aan de noordkust 16 tot 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon met enkele stapelwolken.

Vanavond blijft het buiten nog lang aangenaam. Komende nacht kunnen enkele wolkenvelden ontstaan en de temperatuur daalt naar een graad of 10.

Morgen volgt nog zo’n zonnige dag. De wind is net iets sterker en ook meer noordoostelijk. Hierdoor wordt het mogelijk een graadje minder warm.

In het weekend krijgen we te maken met koelte van zee. Zaterdag kan het in het binnenland nog 20 tot 22 graden worden, maar zondag moeten we genoegen nemen met een krappe 20 graden. In de kustgebieden wordt het niet warmer dan 16 tot 19 graden. Met de zon zit het wel goed, er verschijnen alleen meer stapelwolken.

Na het weekend is er meer bewolking. Maandag blijft het droog en is het aan de frisse kant. De dagen daarna neemt de kans op enkele buien toe en stijgt de middagtemperatuur een paar graden.

Screenshot_1

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?