13.4 C
Medemblik
26 september 2020 22:03
Medemblik Actueel.

Update 2 – De kerk reageert op sexsueel misbruik kind door kerklid

Update 2 – De kerk reageert op sexsueel misbruik kind door kerklid

Opperdoes – Afgelopen weekend is een inwoner van Opperdoes aangehouden op verdenking van misbruik van zijn kleindochter van 5 jaar.   De man is lid van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Opperdoes .

sexsueel misbruik kind door kerklid

Update : Naar nu blijkt heeft de man vroeger ook zijn eigen kinderen misbruikt en nu dus ook zijn kleinkinderen.  Zijn vrouw wist hier vroeger wel vanaf maar of zij ook van de huidige misbruikpraktijken afwist is niet duidelijk. De politie meld ons net dat de man NIET is aangehouden.(update 13:00 uur 7 juni 2013)

De man heeft naar nu blijkt een bestuursfunctie bij de Christelijk Gereformeerde kerk in Opperdoes en moest voor de tuchtcollege komen van deze kerk.  Het huis van de man is doelwit geworden van boze bewoners van Opperdoes, de ramen blijken al te zijn ingegooid en de man is volgens de kerk ‘overspannen’ . 

Update 2: De zaak is door 2 leden van de kerk openbaar gemaakt nadat zij de man aanspraken op vermeend misbruik tijdens hun kinderjaren. Deze 2 leden zijn mogelijk zijn eigen kinderen die hij ook heeft misbruikt en nu dus ook zijn kleinkinderen.  Het huis van het gezin is doelwit geworden van wraaklustige inwoners van Opperdoes. Alle ramen zijn ingegooid waarna er houten schotten zijn geplaatst. 

Via een ingezonden brief reageert de kerk op diverse beschuldigingen dat zij geen maatregelen zouden hebben genomen richting de man die onder andere wordt verdacht van misbruik van zijn 5-jarige kleindochter in Opperdoes.  U leest de brief hieronder.  Let op uw taalgebruik, wij zullen modereren.

1. de kerkenraad van de Chr. Geref. Kerk van Opperdoes heeft kennis gekregen van seksueel misbruik. Dit betreft een meervoudig misdrijf, en het betreft kinderen.

2. De kerkenraad heeft de ernst hiervan, zowel kerkelijk als maatschappelijk, onderkend en heeft besloten op beide gebieden een traject te gaan dat gericht is op het doen van recht. Dat is immers zowel Bijbels als maatschappelijk gezien van groot belang.

3. De kerkenraad heeft deskundigen op het gebied van misbruik te hulp geroepen om deze situatie adequaat en zorgvuldig te kunnen behandelen.

4. Intern gaat de kerkenraad in deze situaties (zowel in Opperdoes als daarbuiten) een traject zowel met de pleger als met slachtoffers.

5. De kerkenraad heeft een melding van misbruik bij de politie gedaan. Duidelijk moge zijn dat de kerkenraad – in tegenstelling tot geluiden die daarover circuleren – niet erop uit is om deze ernstige zaak binnenskamers te houden.

6. De kerkenraad vraagt begrip voor het gegeven dat hij niet naar buiten kan komen met namen: ook in de samenleving worden die niet gegeven, en wordt gesproken over ‘verdachten’ die met initialen worden aangeduid. De schuldvraag wordt dan bij de rechter neergelegd. Wat de slachtoffers betreft is de kerkenraad afhankelijk van de vraag of dezen bereid zijn om aangifte te doen.

7. De kerkenraad doet zijn uiterste best om bekend te worden met mogelijke slachtoffers, om hen te stimuleren aangifte te doen en om hen de weg te wijzen naar hulpverlening. De kerkenraad gaat zeer zorgvuldig om met hun recht op bescherming en privacy, en die van hun naastbestaanden.

8. De gemeente zal zeer binnenkort op de hoogte worden gebracht van al deze verdrietige ontwikkelingen.

 

Note van de redactie: Beste meneer de dominee van betreffende kerk, ons mailen met daarin dreigementen van politie enzo als wij reacties waarin u niet al te positief uitkomt zullen wij NIET, let op NIET, verwijderen, behalve die volgens ons niet door de beugel kunnen. Mocht u het hier niet mee eens zijn dan rest u niets anders dan naar de rechtbank te stappen om daar uw gelijk te krijgen.  Mocht u wel doorgaan met ons mailen en te eisen bepaalde dingen te veranderen of weg te halen dan zullen wij deze emails hier gaan plaatsen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?