13.9 C
Medemblik
15 juli 2020 00:48
Medemblik Actueel.

Het Groene Kerkje brengt: Unicorn.. Ierse muziek en meer

Lambertschaag – Unicorn is een bekende naam in de folkwereld. De groep behoort namelijk tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft.

De wortels van de musici uit Noord Holland liggen bij de Ierse en Schotse folk, maar op het veelzijdige repertoire staan ook bluegrass, zigeunermuziek, klezmer en Nederlands- en Engelstalige zeemansliedjes/ shanties. Unicorn maakt al meer dan zeventien jaar furore met aanstekelijke live optredens die steevast uitlopen op een sfeervol feestje.

Bezetting
De harde kern van Unicorn wordt vanaf de oprichting gevormd door Martien Tijburg op accordeon en John Kuiper op gitaar en banjo. Daarnaast beschikt de band over 2 conservatorium geschoolde violistes en 2 conservatorium geschoolde zangeressen die om en om een optreden voor hun rekening nemen (dus altijd optredens in vierpersoonsbezetting). De band neemt het publiek moeiteloos mee en laat voelen wat er door de eeuwen heen leefde in Ierland.

Inmiddels heeft de band drie cd’s op haar naam staan, waarvan “Still Travelling on” (april 2007) en de vorig jaar uitgekomen recentste cd “A new Horizon” onder de liefhebbers van Keltische muziek faam genieten. Hoewel de traditionele Ierse en Schotse dansliedjes en ballades nog altijd de hoofdmoot van een Unicorn optreden uitmaken zoekt de band ook nadrukkelijk naar verwante muziekstijlen over de aardbol.

Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en voluit genieten.

Muzikale hoogtepunten 
De innemende vertolkingen van o.a. Ierse ballades en de kunstig gemaakte muzikale arrangementen zijn dan ook het paradepaardje van de band, en houden een optreden interessant tot aan de laatste noot….

De band heeft een zeer volwassen eigen geluid, waarin de top-muzikanten van Unicorn elkaar muzikaal aanvullen maar ook de vrijheid laten, om waar nodig te soleren waardoor een perfecte opbouw van het nummer ontstaat. De band met conservatorium geschoolde artiesten vormt een eenheid, die je zelden tegen komt.

Het verzorgde samenspel en de flitsende mengeling van alle stijlen zorgen voor meerdere muzikale hoogtepunten.  Mis het niet; en dus van harte welkom !

Overige informatie:

  • Waar: Het groene Kerkje Lambertschaag
  • Wanneer: Zondag 8 juni 2013
  • Hoelaat: 15:00 uur
  • Entree: € 12,-
  • Reserveren

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?