5 C
Medemblik
27 november 2020 07:06
Medemblik Actueel.

Rob Hartog – Leerzaam weekend tijdens OW Cup in Assen

Abbekerk – Op zaterdag 1 juni werd er een wedstrijd voor de OW Cup op het TT-Circuit in Assen. Tijdens dit weekend stond het complete NIWA Racing Team aan de start in de SuperCup 600 en de CRT Cup 600. Op de vrijdag voorafgaand aan de races werd er ter voorbereiding nog een dag getraind, welke bestond uit vijf sessies.

Tijdens deze dag kreeg het team te kampen met technische problemen, maar uiteindelijk kon er ’s middags toch nog gereden worden. De trainingssessies werden benut om naar een goede afstelling te zoeken voor de NIWA Suzuki GSX-R 600. Zo werd de K-Tech vering juist afgesteld in combinatie met de nieuwe Dunlop D212 GP Pro banden en kon er met vertrouwen gestart worden op de racedag.

In de ochtend stonden er twee kwalificaties op het programma. De omstandigheden waren, in tegenstelling tot de vrijdag, ronduit slecht te noemen. Koude temperaturen, harde wind en motregen maakte het er niet makkelijker op. Tijdens dit weekend stonden er weer vijf ONK coureurs aan de start welke buiten mededinging meerijden maar dit als extra mogelijkheid zien om wedstrijdritme op te doen. Het beloofde dus weer een spannende race te worden, de verschillen waren namelijk erg klein.

In de eerste kwalificatie sloot Hartog de sessie af op een derde plaats. In de tweede kwalificatie wist de coureur uit Abbekerk zijn tijd flink aan te scherpen, maar desondanks zakte hij een plekje. Tijdens de race werd dus gestart vanaf de vierde plaats op de startgrid. Na het doven van de rode lichten kwam Rob matig weg, zo werd de race begonnen op een vijfde plaats met een klein gaatje naar de kopgroep.

In de beginfase van de wedstrijd bleef dit gaatje constant, maar naarmate de race vorderde voerde Rob het tempo op en reed langzaam naar de coureurs voor hem. Uiteindelijk werd door snelle rondetijden aansluiting gevonden bij de kopgroep en kon Hartog opklimmen naar de tweede plaats.

Het gaatje naar de derde man was erg klein en in de laatste ronde wist Christiaan Nobel (zijn eeuwige concurrent) Rob in de Geert-Timmer bocht nog te passeren, waardoor hij op de finishlijn 0,1 sec te kort kwam op de tweede plaats.

Commentaar Rob: “In eerste instantie leek het weekend snel voorbij te zijn, maar gelukkig lukte het toch nog om weer te kunnen rijden! We hebben de vrijdag gebruikt om een goede afstelling te zoeken en dit is goed gelukt en erg leerzaam geweest, hiervoor wil ik iedereen bedanken voor zijn hulp en aandeel hierin. Onze dank gaat tevens uit naar Konvi RVS Products uit Staphorst. De hele zaterdag waren de omstandigheden moeilijk. In de kwalificaties was ik over de tweede kwalificatie redelijk tevreden, maar wist dat er nog meer potentieel aanwezig was. We hebben een mooie opbouwende race gereden en ik heb ervoor moeten knokken om weer terug te komen. Hierdoor heb ik mijn PR op Assen verbeterd naar een tijd van 1:42,6! Al met al is het dus een zeer leerzaam weekend geweest en ik ben blij het zo af te kunnen ronden.”

Nu zullen de blikken weer gericht zijn op de eerstvolgende ONK. Deze word in het bijprogramma verreden tijdens de 83e Dutch TT van 27 t/m 29 juni. Ter voorbereiding traint het NIWA Racing Team de week hiervoor nog eenmaal op Assen.

 

Reageren via facebook