De bloemkole benne duur

Andijk – Wie deze week bloemkool op het menu heeft staan, moet diep in de buidel tasten. Er zijn door het koude voorjaar amper bloemkolen te krijgen. West-Friesland is samen met Texel de Noord-Hollandse kraamkamer van de groente. Jan Jong is teler in Andijk.

Ook bij hem schiet het niet op met de bloemkool. ”We lopen twee weken achter met de oogst. Ook zijn veel kolen weggevreten door de dieren die weinig eten hadden in de winter.”

De rest van Europa heeft ook te maken met een tekort aan bloemkolen. Daardoor rijzen de prijzen de pan uit. In de supermarkt betaal je nu meer dan het dubbele dan normaal. Voorlopig zal dat, ook nu het minder koud aan het worden is, wel even aanhouden.

Bekijk het interview op RTVNH

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.