Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht maandag 3 juni – Wolkenvelden, vanmiddag meer zon

Medemblik – De ochtend begint met wolkenvelden, maar later breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 14 tot 18 graden. Ook de komende dagen laat de zon zich vaak zien en in de tweede helft van de week wordt het warmer. In het zuidoosten komt de 25 graden in zicht!

wolkenvelden maar regelmatig zon en fris
wolkenvelden maar regelmatig zon en fris

Vanochtend schijnt in het zuiden eerst de zon. In het midden en noorden komen wolkenvelden voor die zich naar het zuiden uitbreiden.

Vanmiddag breekt het wolkendek en wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Over het zuidoosten trekt ook sluierbewolking. De noordenwind is meest matig van kracht en het wordt 14 graden aan de kust en 16 tot 18 graden verder landinwaarts.

Vanavond klaart het vaker op, maar later vanavond en vannacht neemt de bewolking weer iets toe.

Morgen begint de ochtend vooral in de zuidelijke helft op een aantal plaatsen grijs. Daarna neemt het aandeel zon flink toe en in de middag is het wisselend bewolkt. Het wordt iets warmer. In de kustregio wordt het 15 tot 18 graden, terwijl het midden en oosten kunnen rekenen op maxima tussen 19 en 21 graden. Daarbij staat een matige noordoostenwind.

Woensdag laat de zon zich opnieuw regelmatig zien. In het binnenland wordt het op meer plaatsen 21 graden.

Donderdag wordt het ook in de kustprovincies warmer en in grote delen van het land wordt het 20 tot 23 graden. In het zuidoosten kan het 24 graden worden.

De dagen daarna kan het een plaatselijke zomerse dag worden met in het zuidoosten kans op een middagtemperatuur van 25 graden. De kans op neerslag is zeer gering en elke dag een portie zon.

Screenshot_2

Reageren via facebook