Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht zondag 2 juni – Zonnige perioden

Medemblik – Eindelijk is de atmosfeer stabiel geworden. Dit betekent dat het de komende dagen droog is. Er zijn flinke zonnige perioden, maar soms trekken ook wolkenvelden over. Vanuit het noordoosten wordt in de loop van de week warmere lucht aangevoerd. Op naar de 20 tot lokaal zelfs 25 graden!

Eerst regen later opklaringen en zonNa een frisse nacht, met zeer lokaal vorst aan de grond, volgt een zonnige ochtend waarbij de temperatuur oploopt naar circa 14 graden.

Vanmiddag verschijnen er in de zuidelijke helft van het land enkele stapelwolken. De zon blijft echter aanwezig en het blijft overal droog. Er waait een matige noordwestenwind en daardoor blijft de temperatuur vlak aan zee steken rond 14 graden. In het binnenland wordt het 16-18 graden.

Vanavond zijn er nog brede opklaringen, maar in de nacht trekken enige wolkenvelden over het land. Het blijft droog, maar door de bewolking wordt het wel iets minder koud dan afgelopen nacht. De minima variëren van 9 graden vlak aan zee tot 5 in het zuidoosten.

Morgen start de dag wisselend bewolkt. Gedurende dag heeft de westelijke helft van het land meer zon dan de oostelijke helft. Vooral in het zuidoosten kan de bewolking hardnekkig zijn. Het blijft droog en het wordt 14-17 graden bij een meest matige noordenwind.

Ook dinsdag is er een mix van wolken en zon en wordt het 14-17 graden. Woensdag wordt het met gemiddeld 20 graden al een stuk warmer.

Daarna klimt de middagtemperatuur richting 25 graden. De zon is regelmatig aanwezig, maar de kans op een lokale onweersbui neemt richting het komende weekend ook toe.

Reageren via facebook