Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht zaterdag 1 juni – Zomer start grijs en fris

Medemblik – Vandaag is de eerste dag van de meteorologische zomer. Het weer past zich hier niet direct op aan. De bewolking overheerst en het is fris. Vanaf morgen neemt de kans op zon toe. De neerslagkans blijft voorlopig klein en de temperatuur gaat langzaam richting 20 graden en meer. Eindelijk een stabiele periode!

half tot zwaar bewolktVanochtend is het grijs en op sommige plaatsen zelfs nevelig. In het zuiden van Limburg kan lokaal een spatje regen vallen. Verder blijft het droog. In de loop van de ochtend wordt de bewolking hier en daar wat dunner, maar de kans dat de zon doorbreekt is klein.

Vanmiddag kan de zon regionaal af en toe doorbreken. Waar dit zal gebeuren is niet aan te geven. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige noorden- tot noordwestenwind. Hierdoor is het voor het gevoel nog frisser dan de 12 tot 16 graden die de thermometer aangeeft.

Vanavond trekken de meeste wolkenvelden naar Duitsland weg. Het ziet er naar uit dat vooral het westen vannacht opklaringen heeft en het oosten nog enkele wolkenvelden. Het koelt af 8 tot 4 graden.

Vanavond trekken de meeste wolkenvelden naar Duitsland weg. Het ziet er naar uit dat vooral het westen vannacht opklaringen heeft en het oosten nog enkele wolkenvelden. Het koelt af 8 tot 4 graden.

Morgen zijn er zonnige perioden en ontstaan ook enkele stapelwolken. Vooral in het zuiden van het land kunnen deze de zon soms flink hinderen. Bij een meest matige noordwestenwind wordt het 14 graden aan zee tot 18 in het binnenland.

Maandag trekken enkele wolkenvelden over het land. In het westen gaat het om sluierbewolking waar de zon goed doorheen schijnt. Het oosten ziet de zon soms schuil gaan achter dikkere bewolking. Het wordt opnieuw 14 tot 18 graden.

Dinsdag trekken wolkenvelden vooral over het zuidoosten van het land. Elders lijkt de zon flink de ruimte te krijgen. De temperatuur pakt met 15 tot 20 graden iets hoger uit, maar dit nog altijd iets onder de normaal voor begin juni.

De dagen daarna lijkt het hogedrukgebied dat voor het droge weer zorgt wat deukjes op te lopen. Hierdoor neemt de kans op een enkele bui geleidelijk toe. De wind draait het noordoosten. Warme lucht stroomt vanuit Finland richting Nederland. We verwachten maxima van 20-23 graden en later is kans op een lokale zomerse 25 graden!

Screenshot_1

Reageren via facebook