Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht vrijdag 31 mei – wolken en zonnige perioden

Medemblik – Een hogedrukgebied breidt zich uit tot over onze omgeving en zorgt voor een stabiele opbouw van de atmosfeer. De neerslag blijft ruim buiten onze landsgrenzen en de zon gaat vaker schijnen. De temperaturen zijn in eerste instantie nog wat mager, maar volgende week wordt het warmer.

Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt

Vooral in het zuidoosten is er vanmiddag kans op een bui, maar in het overgrote deel van Nederland blijft het droog. Ondanks een vrij stevige noordwestenwind wordt het 15 graden op de Wadden tot 21 in het binnenland. Dat zijn overigens hele normale temperaturen voor 31 mei.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en koelt het af tot een graad of 8. Morgen blijft het overwegend droog en de zon komt er vaker aan te pas. De kustgebieden kunnen rekenen op de meeste zonuren. Er waait een matige tot vrij krachtige noordwestenwind en het wordt maximaal 17 graden.

Zondag geeft de temperatuur weer een paar graden prijs en wordt het met moeite 15 graden. Soms trekt er bewolking over en lokaal zou een beetje regen kunnen vallen.

Volgende week wordt de aanwezigheid van een hogedrukgebied steeds beter merkbaar. De neerslag blijft buiten onze landsgrenzen en de zon krijgt een grotere rol in het weerbeeld. In de loop van de week wordt het 20 graden.

Reageren via facebook