Medemblik Actueel.

Algemeen

Opening Kledingbank 7 juni a.s door wethouder Dirk Kuipers

Medemblik|Ingezonden bericht  – Wethouder Dirk Kuipers opent 7 juni kledingbank De drie Musketiers aan Almereweg 36 in Medemblik. De winkel is een initiatief van Franca Sengers, zij runt de kledingbank met vijftien dames. 

Sengers werd aangemoedigd door haar contacten binnen de gemeente Medemblik. Zij werd gewezen op de dependance van de voedselbank Hoorn, die een klein jaar onderdak heeft in het ABC-gebouw aan de Almereweg. Eigenaar Jan van Vliet vond het een prima idee om ook de kledingwinkel daar onder te brengen. Na een face-book oproep is door tal van mensen kleding en schoeisel gebracht. De opslagruimte puilt nu al uit.

“Wij krijgen kleding in alle soorten en maten, van baby tot volwassene”, vertelt de enthousiaste Sengers. “Het gaat hier alleen om nette kleding. Alles wat kapot of beschadigd is, komt niet in de winkel. We kregen mooie kleren binnen. Wat hier wordt uitgereikt, is goed materiaal.” De kleding is gratis en gaat naar mensen die ook gebruik maken van de voedselbank, zoals uitkeringsgerechtigden of personen die in de schuldsanering zitten. Degenen die in aanmerking komen hebben bewijs van hun uitkeringsinstantie en krijgen op vertoon daarvan een pasje van de kledingbank. Via een puntensysteem verkrijgen klanten kleding.

De winkel is iedere maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen open van 09.00 tot 11.30 uur. Inleveren van kleding kan alle ochtenden, ook tijdens de openstelling. Meer informatie over de kledingbank: Franca Sengers, tel. 06-17232815.

Heeft u ook nieuws? Mail dit naar de redactie op redactie@medemblikaanzee.nl

 

Reageren via facebook