Medemblik Actueel.

Algemeen

Bent u al vrijwilliger?

Wognum – Voor leuk en nuttig vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het Vrijwilligerspunt in Wognum. Wij zijn experts op het gebied van vrijwilligerswerk en dit komt dan ook terug in onze activiteiten. Voor vrijwilligers hebben wij op onze vacaturebank tal van leuke en diverse vacatures staan, bij organisaties in heel West-Friesland. Ook bieden wij veel cursussen aan die voor vrijwilligers zeer nuttig kunnen zijn.

Ook voor organisaties zijn wij zeer actief. Zo geven wij advies en ondersteuning aan alle organisaties die met vrijwilligers werken, bijvoorbeeld op het gebied van vrijwilligersbeleid, subsidies en fondsenwerving. Ook geven wij organisaties een kans om professioneler te werken, doordat wij interessante cursussen aan hen aanbieden. Voor ondernemers die zich betrokken voelen met de maatschappij zijn wij ook aanwezig, bijvoorbeeld met de Maatschappelijke Beursvloer en het Trefpunt Betrokken Ondernemers West-Friesland.

Daarnaast zijn wij ook actief op het gebied van de maatschappelijke stage. Zo treden wij op als makelaar, wat inhoud dat wij de scholier die de maatschappelijke stage wil gaan volgen en de organisatie die op zoek is naar een maatschappelijke stagiair, bemiddelen. Ook beantwoorden wij alle vragen op het gebied van de maatschappelijke stage.

Als laatste hebben wij het Taalpunt, wat een verzamelnaam is voor een aantal initiatieven om de taalachterstand binnen anderstalige gezinnen terug te dringen. Zo kunnen laaggeletterden drie keer per week bij ons in groepsverband een conversatieles volgen, of kunnen ze bij hun thuis in gesprek gaan met een taalmaatje. Ook bieden wij een voorleesservice aan, waarbij kinderen door iemand voorgelezen worden.

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de vacaturebank, de cursussen, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, de maatschappelijke stage, het Taalpunt, of over vrijwilligerswerk in het algemeen, kijk dan op onze website. Ook kunt u bellen naar ons hoofdkantoor in Hoorn: (0229) 21 64 99. U kunt ook ons vrijwilligersloket bezoeken: wij zijn elke woensdag van 12.30 tot 16.00 uur aanwezig in het gemeentehuis: Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum.

Reageren via facebook