Medemblik Actueel.

Zestien Rustpunten op de mooiste plekjes in West-Friesland zijn er klaar voor

Medemblik – West-Friesland is dit jaar nog aantrekkelijker  voor fietsers en wandelaars door zestien Rustpunten. West-Friezen zijn trots op hun stekkie en daarom ontvangen de Rustpunthouders hun gasten met open armen.

Aan het enthousiasme van de deelnemende Rustpunthouders zal het dus niet liggen. Ze waren er allemaal, op één na en presenteerden zich op woensdag 29 mei tijdens de startavond voor de Rustpunthouders in West-Friesland.

Op De Kunstkwekerij van John Koomen in Wognum, één van de Rustpunten, werd met een officiële handeling door de heer P. Zwaan, voorzitter van het Recreatieschap Westfriesland en de heer J. Koomen van de Kunstkwekerij het toeristenseizoen voor de nieuwe Rustpunthouders geopend.

In oktober 2012 tekenden het Recreatieschap Westfriesland en de stichting Rustpunt de overeenkomst voor de ontwikkeling van  Rustpunten in West-Friesland. Het systeem is  Nederland aan het veroveren en nu is West-Friesland aan de beurt.

Een Rustpunt is een laagdrempelige voorziening voor recreanten die gebruik maken van fiets- of wandelroutes in de buitengebieden waar weinig of geen horeca aanwezig is. Een Rustpunt is meestal ingericht bij een boerderij of ‘landhuis’.

Met de ontwikkeling van Rustpunten in de regio levert het Recreatieschap Westfriesland een bijdrage aan de bevordering van het toerisme en stimulering van de regionale economie.

Stichting Rustpunt ontving uit West-Friesland een groot aantal aanmeldingen.  Ook waren er aanmeldingen uit Noord-Kennemerland en de Noordkop. De Rustpunten in de regio zijn te vinden op de volgende mooie plekjes:

Rustpunt TwiskDorpsweg 138
1676 GJ Twisk

Arado Camping & Lodge

Brakeweg 61
1671 LP Medemblik

B&B Ons Nessie

Nes 228a
1693 CN Wervershoof

Rustpunt De Beukenhof

Westerstraat 50
1655 LC Sijbekarspel

De Kunstkwekerij

A.C. de Graafweg 21a
1687 PS Wognum

Reageren via facebook