15.9 C
Medemblik
4 juli 2020 12:01
Medemblik Actueel.

Winst moet FC Medemblik op 2 juni in 4e klasse houden

Medemblik – Het resultaat van de in Den Oever gespeelde nacompetitiewedstrijd Wiron 1 – Victoria O 1 betekent dat FC Medemblik op zondag 2 juni a.s. eigenlijk moet winnen van Wiron om volgend seizoen weer in de 4e klasse te spelen. Het gaat spannend worden!

Na het gelijke spel vorige week tegen Victoria O konden de mannen van Fred Breg rustig toekijken hoe Wiron en Victoria O het er vanaf zouden brengen. Helaas liep het niet echt gunstig. Wiron en Victoria speelden met 2-2 gelijk waarna Wiron de strafschoppenserie won.

Hierdoor zal in ieder geval met minimaal 3-3 gelijkgespeeld moeten worden. Winnen is natuurlijk het mooiste. Bij verlies of een gelijkspel met 1-1 of 2-2 volgt degradatie naar de 5e klasse. De strafschopenserie tegen Wiron doet er sowieso niet toe.

De regels:

Het team met de meeste wedstrijdpunten is winnaar. Eindigen meerdere teams in wedstrijdpunten gelijk, beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Is dit ook gelijk, dan zijn de voorgescoorde doelpunten bepalend. Is dit ook gelijk, dan zijn de resultaten van de strafschoppenreeks bepalend.

Resumé:

  1. Als FC Medemblik wint dan spelen FC Medemblik en Victoria O op wedstrijdpunten volgend seizoen in de 4e klasse.
  2. Als Wiron wint dan spelen Wiron en Victoria O op wedstrijdpunten volgend seizoen in de 4e klasse en degradeert FC Medemblik.
  3. Als de wedstrijd in 1-1 eindigt dan spelen Wiron en Victoria volgend seizoen in de 4e klasse en degradeert FC Medemblik op aantal gescoorde doelpunten.
  4. Als de wedstrijd in 2-2 eindigt dan spelen Wiron en Victoria O volgend seizoen in de 4e klasse en degradeert FC Medemblik. Wiron heeft dan meer doelpunten vóór en Victoria won de strafschoppenserie van FC Medemblik.
  5. Als de wedstrijd in 3-3 (of 4-4 etc) eindigt dan spelen FC Medemblik en Wiron volgend seizoen in de 4e klasse omdat beide meer doelpunten vóór hebben dan Victoria O.

Bron: FC Medemblik

Reageren via facebook