Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 30 mei – regenachtig

Medemblik – Het is wisselvallig met vooral in de noordelijke helft regen. In het zuiden blijft het meest droog, maar houdt bewolking de overhand. Het westen heeft de beste papieren als het gaat om de zon. Komende dagen teken zich een weersverbetering af.

regenVooral de noordelijke helft van het land heeft vandaag met regen te maken. In het zuiden blijft het lang droog en het westen heeft de meeste ruimte voor de zon. De temperatuur loopt uiteen van 14 graden aan zee tot 19 in het zuidoosten van het land. Er staat een matige noordenwind.

Vanavond trekt de neerslag naar de zuidelijke helft van het land en later wordt het droger. Vannacht zijn er enkele opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het koelt het af naar een graad of 11.

Morgen trekken met grote regelmaat wolken over en vooral het oosten maakt kans op een enkele bui. Met maximaal 19 graden is de temperatuur vrij normaal voor de laatste dag van mei. De noordenwind is vrij stevig en maakt het voor het gevoel wat frisser.

In het weekend nemen de neerslagkansen af en krijgt de zon meer speelruimte. Wel wordt frissere lucht aangevoerd; het wordt maximaal 16 à 17 graden. De wind is noordwestelijk en matig van kracht. Vanaf zondag bouwt zich een hogedrukgebied op, waardoor neerslag vrijwel geen kans maakt Nederland te bereiken.

Screenshot_1

Reageren via facebook