Medemblik Actueel.

Evenementen

Reis mee met de Westfriese Waterweken Een maand lang Waterspektakel voor het hele gezin

West-Friesland – Van 25 juli t/m 25 augustus reizen de Westfriese Waterweken langs historische steden en prachtige dorpen: van de haven van Enkhuizen, naar Bovenkarspel, Medemblik en verder naar Avenhorn, Berkhout, De Goorn en Hoorn. Het waterrijke Westfriesland vormt een prachtig décor en podium voor dit rondreizende festival!

Tijdens de Westfriese Waterweken presenteert Westfriesland zich op haar best met een authentiek Westfries evenement. De mooiste plekjes van een stad of dorp vormen het podium, zoals de Broekerhaven in Stede Broec, en de havens van de voormalige Zuiderzeesteden. Hier wordt de bezoeker verrast met waterspelen, vaartochten, theater te water, culinair aan de kade, helden van Westfriesland, drakenbootraces, havenconcerten, de grootste tweedehands botenbeurs van Nederland en een drijf In bioscoop.

Het is een rondreizend evenement die de streek in zijn aantrekkelijkste vorm presenteert met streekproducten, sportieve uitdagingen, muziek en theater. Friesland heeft de Sneekweek, Westfriesland heeft de Waterweken!

Ontdek Westfriesland tijdens de Westfriese Waterweken Wilt u Westfriesland verder ontdekken? Combineer de Waterweken met een spannende tijdreis met de Museumstoomtram en overnacht in een stolpboerderij, op een wijngaard, in een vakantiehuisje, of kom slapen bij de boer. Allerhande ideeën en arrangementen vindt u op de website om uw verblijf nog Westfriezer te maken!

Reisschema

 • Enkhuizen: 25-28 juli
 • Stede Broec: 3 augustus 2013
 • Medemblik: 9-11 augustus 2013
 • Koggenland: 23-24 augustus 2013
 • Hoorn: 23-25 augustus 2013

De Westfriese Waterweken worden mogelijk gemaakt door Gemeenten Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Stede Broec, Koggenland, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Museumstoomtram Hoorn- Medemblik, Rabobank Hoorn Midden-Westfriesland, Abovo Media, Van Soelen, Villavakantiepark IJsselhof en wordt uitgevoerd door Productieburo Zorro, locale organisaties en ondernemers en vele vrijwilligers.

Highlights per gemeente

Enkhuizen

 • 25 juli Lekker aan de Dijk & Theater te Water
 • 26 juli Zuiderhavendijkconcert
 • 27 juli Waterdag met Marine & Palingrookwedstrijd
 • 28 juli Trekzakfestival en markt

Stede Broec

 • 3 augustus: Meet & greet Westfriese bedrijven met Miss Westfriesland
 • Schuitentocht, Vlottenbouw & speedboot met banaan
 • De Broekerhaven als waterparadijs!

Medemblik

 • 9 augustus Culinair aan de haven
 • 10 augustus Rondvaarten
 • Roadshow Koninklijke marine
 • Oosterhaven Classic met opera Familia en het Noordhollands
 • Jeugd Fanfareorkest
 • 11 augustus: Roadshow Koninklijke marine
 • Drakenbootraces
 • Vooroeverloop (1/2 marathon) Enkhuizen-Medemblik

Hoorn

 • Van 23/tm 25 augustus: de grootste tweedehands botenbeurs van Nederland! &
 • nautisch culinair & Waterpop
 • 24 augustus Nautische markt
 • Helden op het water
 • Waterspelen ism horeca op de Rode Steen
 • 25 augustus Grand opening Miss Westfriesland 2014 op het water
 • Drakenbootraces

Koggenland

 • 23 augustus Drijf In Bioscoop met de Sing-A-Long Grease
 • 24 augustus Kindermiddag met waterspelletjes en buikschuiven
 • Fakkelvaartocht met verlichte boten en muziek

Reageren via facebook