18.5 C
Medemblik
25 mei 2020 19:16
Medemblik Actueel.

Lezing Taalontwikkeling in de Bibliotheek Wognum op woensdag 29 mei

Wognum – Op woensdag 29 mei verzorgt Theone Kampstra,  Centrum voor kindertherapie, een lezing over Taalontwikkeling en het belang van voorlezen voor ouders van kinderen van 0 tot 2 jaar in de Bibliotheek Wognum. De lezing begint om 20.00 uur in de Bibliotheek Wognum, Conferencelaan 11. 

Aanmelden kan viajdip@westfriesebibliotheken.nl of aan de balie van de Bibliotheek. De lezing wordt georganiseerd in het kader van BoekStart en is voor Boekstartouders gratis. Voor overigen € 5,00.

BoekStart!

Voorlezen aan baby’s, kan dat? Begrijpen ze dan al verhaaltjes? En kunnen ze al naar plaatjes kijken? Het antwoord op al deze vragen is: ja! Baby’s kunnen meer dan u denkt. Het is fijn om samen een boekje te bekijken, plaatjes aan te wijzen en te benoemen, versjes te leren, verhaaltjes te vertellen en ernaar te luisteren. Dit is goed voor het contact met uw baby en voor zijn of haar taalontwikkeling. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben hier later profijt van op school. Daar hebben ze hun hele leven plezier van!

In samenwerking met een aantal West-Friese gemeentes en consultatiebureaus bieden wij de ouders van alle pasgeboren baby’s in de deelnemende gemeentes (Opmeer, Drechterland, Enkhuizen, Stede Broec, Medemblik & Koggenland) een gratis Boekstart koffertje aan. In het Boekstart koffertje zit onder andere een knisperboekje, een liedjesboek met cd en een uitgebreid informatiepakket over lezen met baby’s en peuters. Nog geen BoekStartouder? Ga dan snel naar uw bibliotheekvestiging en vraag naar meer informatie.

Reageren via facebook