Medemblik Actueel.

Regionieuws

A7: werkzaamheden tussen Hoorn en Purmerend

Noord-Holland – Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A7 bij Hoorn en Purmerend. Het asfalt is verouderd en krijgt een nieuwe laag, viaducten krijgen nieuwe voegovergangen en de vangrails worden waar nodig vernieuwd. Het verkeer krijgt te maken met afzettingen en omleidingen. Om de overlast tot een minimum te beperken staan de werkzaamheden gepland in vier weekenden:

  • Vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur
  • Vrijdag 7 juni 20.00 uur tot maandag 10 juni 05.00 uur
  • Vrijdag 14 juni 20.00 uur tot maandag 17 juni 05.00 uur
  • Vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/A7. Of bel het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur).

Hinder en omleidingsroutes

Doorgaand verkeer: één rijstrook in beide richtingen
Gedurende de weekendwerkzaamheden is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar over een traject van meerdere kilometers ter hoogte van Hoorn. In de eerste twee weekenden is ook bij Purmerend over een traject van ongeveer één kilometer per rijrichting slechts één rijstrook beschikbaar.

Vertragingen en omleidingen voor autoverkeer
Doorgaand verkeer wordt in alle vier de weekenden grootschalig omgeleid.
• Tussen Den Helder en Amsterdam via de N9 en A9.
• Tussen Leeuwarden en Amsterdam via de A6 en A1.
Verkeer uit beide richtingen moet rekening houden met vertraging van meer dan 30 minuten. Lokaal wordt de omleidingsroute met gele borden aangegeven.

Bestemmingsverkeer: van en naar Purmerend, Avenhorn en Hoorn
Tijdens de werkzaamheden zijn verschillende op- en afritten van de A7 bij Purmerend en Hoorn tijdelijk afgesloten. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Hieronder ziet u om welke op- en afritten het gaat.

Weekendafsluiting 1: 31 mei-3 juni
• Oprit 5 (Purmerend) richting Amsterdam is afgesloten. De A7 kunt u bereiken via oprit 4 (Purmerend-Zuid).

Weekendafsluiting 2: 7-10 juni
• Oprit 5 (Purmerend) richting Amsterdam is afgesloten. De A7 kunt u bereiken via oprit 4 (Purmerend-Zuid).

Weekendafsluiting 3: 14-17 juni
• Oprit 7 (Avenhorn) en oprit 8 (Hoorn) richting Purmerend zijn afgesloten. De A7 kunt u bereiken via de N247.
• Afrit 7 (Avenhorn) komende vanuit Den Oever/Hoorn is afgesloten. Avenhorn kunt u bereiken via afrit 8 (Hoorn).

Weekendafsluiting 4: 28 juni-1 juli
• Voor verkeer uit de richting Purmerend zijn afrit 7 (Avenhorn) en afrit 8 (Hoorn) afgesloten. Verkeer richting Hoorn wordt over de N244 en N247 geleid; verkeer richting Avenhorn over de N244, Middenweg en N243.
• Oprit 7 (Avenhorn) richting Den Oever is afgesloten. Verkeer wordt via lokale wegen naar oprit 8 (Hoorn) richting Den Oever geleid.

Wat voor alternatieven zijn er beschikbaar?
Tijdens de werkzaamheden biedt Rijkswaterstaat u het vanAnaarBeter-kaartje voor de trein aan. Voor een dagretour (2e klas) betaalt u dan slechts € 2,50. Het kaartje is een dag geldig; in weekend 1 en 2 geldt het kaartje tussen Amsterdam en Hoorn, in weekend 3 en 4 tussen Enkhuizen en Purmerend. Het kaartje is te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop ‘Acties/Evenementen’. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten.

Kortingskaartjes
Tijdens de werkzaamheden is het lastig om Hoorn te bereiken, omdat een aantal op- en afritten van de A7 is afgesloten. Onder het motto ‘ontwijk de files op de A7 en ontdek het Hoorns leven’ biedt Rijkswaterstaat u samen met het Museum van de Twintigste Eeuw en Watertaxi Hoorn kortingskaartjes aan voor het museum en een rondvaart. Download de kortingskaartjes.

Reageren via facebook