17.8 C
Medemblik
28 mei 2020 17:39
Medemblik Actueel.

37% van de Medemblikse horeca waren viespeuken in 2012

Medemblik – De bestrafte bedrijven hielden zich niet aan de hygiënevoorschriften. De ruimtes waarin eten werd bewaard waren bijvoorbeeld niet goed schoon, eten werd te lang bewaard of kon in aanraking komen met ongedierte. Bij de zwaarste gevallen besloot de NVWA tot sluiting.

horecaRTL Nieuws vroeg aan de NVWA ook naar de namen van de bestrafte gelegenheden, maar kreeg alleen het type bedrijf en de plaatsnaam van de horecabedrijven. Op basis daarvan is bovenstaande kaart samengesteld.

Overzicht:

  • Café – 1 bezocht – geen maatregelen
  • Cafetaria – 4 bezocht – geen maatregelen
  • Eetcafé / Lunchroom – 5 bezocht – 4 maatregelen , bij 80% van de gecontroleerde bedrijven was iets aan de hand met de hygiëne en kregen een waarschuwing of een boete
  • Snackbar – 1 bezocht – geen maatregelen.
  • Kantine sportvereniging – 1 bezocht – geen maatregelen
  • Restaurant – 12 bezocht – 6 met maatregel
  • Shoarmabedrijf – 1 bezocht – geen maatregel
  • Wijkcentrum – 2 bezocht – geen maatregelen

In 2012 kregen in heel Nederland meer dan 5000 horecabedrijven een boete of officiële waarschuwing van de NVWA, omdat ze zich niet aan de hygiëneregels hielden blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.  De inspecteurs van de NVWA hebben in totaal 14.156 horecabedrijven bezocht in 2012 en deelden 7105 boetes uit.

Reageren via facebook