Medemblik Actueel.

Zorgkaart maandag in het Westfriesgasthuis

Hoorn – Op maandag 27 mei staat in de centrale hal van het Westfriesgasthuis een wervingsteam van ZorgkaartNederland. Het team vraagt actief waarderingen van patiënten over ons ziekenhuis. ZorgkaartNederland.nl biedt een onafhankelijk online overzicht van het zorgaanbod in Nederland.

Het is een initiatief van onder andere de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (Npcf). In het eerste kwartaal van 2013 is zorgkaartnederland.nl 2,6 miljoen keer bezocht en zijn meer dan 10 miljoen pagina’s bekeken. Het aantal bezoeken neemt nog steeds toe.

Waardering
Via zorgkaartnederland.nl kunnen patiënten het Westfriesgasthuis en hun behandelend arts waarderen. Hiermee helpen ze andere bezoekers die op zoek zijn naar een zorgverlener. Bovendien geven deze patiënten zorginstellingen en zorgverleners praktische suggesties voor het verder verbeteren van hun dienstverlening. Hoe meer patiënten hun waardering geven over het Westfriesgasthuis, hoe representatiever en betrouwbaarder het beeld van ons ziekenhuis. Het overgrote deel van deze waarderingen zijn overigens positief, maar ook negatieve beoordelingen zijn waardevol. Het geeft ons inzicht om onze kwaliteit nog verder te verbeteren. Op dit moment scoren wij gemiddeld een 7,5.

Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis
Daarnaast kunnen we via deze extra werving deelnemen aan de verkiezing ‘meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2013’ van Zorgkaart Nederland waarvan op 21 juni aanstaande de winnaar bekendgemaakt wordt.

Reageren via facebook