6 C
Medemblik
27 november 2020 06:16
Medemblik Actueel.

Weerbericht zaterdag 25 mei – Af en toe zon, later volgt regen

Medemblik – Wolkenvelden met af en toe zon. Vanmiddag neemt de kans op neerslag toe met in het zuiden een bui en in het noorden perioden met lichte regen. Het wordt ongeveer 13 graden. Morgen in de namiddag in het noorden en westen de grootste kans op zon. Maandag zonniger en ook warmer.

Vanochtend trekken wolkenvelden over het land met tussendoor ook wat zon.

half bewolkt , kleine regenkansVanmiddag kunnen in het zuiden enkele buien ontstaan. In de het noorden wordt de bewolking dikker en in de tweede helft van de middag kan het licht regenen. Er staat een meest matige noordwestenwind. Aan de kust is de wind vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 12 graden in het noordwesten tot plaatselijk 15 in het zuidoosten.

Vanavond breidt de neerslag zich uit over de noordelijke helft van het land. In het zuiden wordt het tijdelijk overal droog en later in de avond en aan het begin van de nacht volgen ook daar perioden met regen.

Morgen begint de dag bewolkt met plaatselijk lichte regen of motregen. In de loop van de middag kan in het noorden en westen de zon even doorbreken en blijft het droog. In het zuiden blijft het overwegend bewolkt met kans op een beetje neerslag. Op de meeste plaatsen wordt het 13 of 14 graden en er staat een matige en aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind.

Maandag laat de zon zich vaker zien en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt ook een stuk warmer met 15 graden op de Wadden,16 of 17 graden in de kustprovincies en maximaal 19 graden in het zuidoosten.

Dinsdag wordt het nog een graadje warmer. Helaas is er dan meer bewolking en vooral in de zuidelijke helft van het land kunnen enkele buien ontstaan. Daar kan ook een stevige bui tussen zitten met onweer. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk droog.

Woensdag doet de temperatuur een stap terug en ook dan worden buien verwacht. De dagen daarna volgt een licht herstel met een iets hogere middagtemperatuur en minder buien.

Reageren via facebook