15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 16:20
Medemblik Actueel.

Gulle gift voor ‘Vriendenplein’

Hoorn – Op donderdag 23 mei ontving het bestuur van de Vrienden van het Westfriesgasthuis een cheque ter waarde van € 5.000,- uit handen van de directie van DEEN Supermarkten. Mede dankzij deze bijdrage kan het plein buiten bij het centrum voor Radiotherapie en Oncologie worden ingericht. Ook voor volgend jaar heeft DEEN een gift van € 5.000,- toegezegd.

Een frisse neus
Gulle gift voor ‘Vriendenplein’Begin 2013 werd het centrum voor Radiotherapie en Oncologie officieel geopend. Door de komst van dit nieuwe gebouw, ontstond er een open plein tussen het ziekenhuis en het centrum. In samenspraak met de architect is toen een ontwerp gemaakt om het plein te verfraaien met behulp van meubilair, bomen en planten. Met als doel een prettige omgeving te creëren voor patiënten en bezoekers, zodat zij zich vrij voelen om buiten wanneer daar behoefte aan is een frisse neus te halen.

Vriendenplein
De inrichting van het plein wordt volledig gefinancierd door giften en donaties die zijn gedaan aan de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. Daarom draagt het plein de naam ‘Vriendenplein’. Fons Deen is blij dat hij namens DEEN supermarkten een bijdrage heeft geleverd aan het Vriendenplein. “Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft, of heeft gehad. Het is een rotziekte. Daarom is het fijn als de mogelijkheid bestaat om even te kunnen ontspannen in een rustige en prettige omgeving.”

Vrienden van het Westfriesgasthuis
Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis is in het leven geroepen om het ziekenhuis aangenamer te maken. De Vrienden werven fondsen voor het bekostigen van aanvullende voorzieningen in het ziekenhuis, die niet vanuit het reguliere ziekenhuisbudget betaald kunnen worden.

Op de foto: Directeur Fons Deen en zijn dochter Else Miek Deen (PR-manager) overhandigen de cheque aan Jan Timmer, voorzitter van de Vrienden van het Westfriesgasthuis en Hugo Keuzenkamp, lid raad van bestuur van het Westfriesgasthuis en bestuurslid van de stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis. V.l.n.r: Hugo Keuzenkamp, Fons Deen, Jan Timmer, Else Miek Deen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?