Gedeputeerde Talsma bezoekt West-Friesland

West-Friesland – Op donderdag 23 mei bracht gedeputeerde Tjeerd Talsma een bezoek aan West-Friesland. Samen met West-Friese bestuurders ging hij langs belangrijke ontwikkelingen in de regio. Doel van het bezoek is om de samenwerking tussen provincie en de regio te versterken.

De heer Talsma is gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening en Milieu. In die hoedanigheid bracht hij een bezoek aan West-Friesland.

Pact van West-Friesland
West-Friesland wil binnen vijf jaar tot de top 10 van meest aantrekkelijke regio’s behoren. Die ambitie hebben de zeven West-Friese gemeenten in het Pact van Westfriesland vastgelegd. Met dit pact willen de zeven gemeenten met ondersteuning van de provincie de regio versterken op het gebied van bereikbaarheid, wonen, werken, onderwijs en vrije tijd. Het pact is een van de onderwerpen waarover de regionale bestuurders met Talsma spraken tijdens zijn werkbezoek.

Programma
Behalve het Pact van Westfriesland stonden een bezoek aan de Poort van Hoorn en een bezoek aan Dekker Chrysanten in Hensbroek op het programma. Bij de Poort van Hoorn kreeg de gedeputeerde een toelichting op de plannen voor dit gebied. Deze ontwikkeling is niet alleen voor Hoorn belangrijk, maar voor de gehele regio. Bij Dekker Chrysanten legde gedeputeerde Talsma uit hoe de provincie zich sterk wil maken voor de ruimtelijke ontwikkelingen van Seed Valley tussen Enkhuizen en Heerhugowaard. Dekker Chrysanten is een van de grootste chrysantenbedrijven in de wereld en heeft concrete plannen voor verdere uitbreidingen.

Daarnaast spraken de regionale bestuurders en de gedeputeerde over ruimtelijk beleid en economische ontwikkelingen. Ook spraken zij over hoe groen behouden kan blijven wanneer er binnen de bebouwde kom gebouwd wordt.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.