Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht donderdag 23 mei – Frisse en buiige dag

Medemblik – Het wordt vandaag een koude en buiige dag. Met een vrij stevige noordwestenwind worden talrijke buien aangevoerd. Komende dagen klimt het kwik voorzichtig uit het dal, maar voorjaarsachtige temperaturen staan voorlopig nog niet op de planning.

regen en onweerMet een vrij stevige noordwestenwind wordt vandaag koude lucht aangevoerd. Hierdoor wordt het hooguit een graad of 10. Er trekken stevige buien over het land, waarbij naast onweer ook hagel kan voorkomen.

Vanavond en vannacht is het in de oostelijke helft van het land tijdelijk droger, maar het westen houdt met buien te maken. Het koelt af naar een graad of 5.

Morgen trekt een lagedrukgebied ten westen van Nederland zuidwaarts en veroorzaakt in onze contreien wolken en buiige regen. De wind draait gedurende de dag naar het zuidoosten, waardoor de aangevoerde lucht een fractie minder koud wordt. Op veel plaatsen wordt het maximaal 13 graden.

In het weekend is het grijs en valt van tijd tot tijd regen. De temperaturen blijven ondermaats voor de tijd van het jaar en de wind komt uit de frisse noordwesthoek.

Volgende week lijkt het geleidelijk zachter te worden, maar de wisselvalligheid houdt aan. De meimaand zal dan ook de boeken in gaan als frisse en natte maand.

Screenshot_1

 

Reageren via facebook