Medemblik Actueel.

Algemeen

Geen rabobankrekening, geen Rabo Fietssponsortochtgeld

West-friesland – Dirk Koning uit Berkhout is helemaal klaar met de Rabobank. Al twaalf jaar doen twee verenigingen waarvan hij bestuurslid is mee aan de Rabo Fietssponsortocht, wat elk maximaal 250 euro oplevert. Met ingang van dit jaar kan dat niet meer, omdat de bank eist dat de clubs die meedoen een Rabobank Verenigingsrekening hebben. Kosten: zo’n honderd euro.

Dit meld het NHD vandaag op de website.

,,Een ordinaire bezuiniging’’, vindt Koning (67). De betrokken Rabobank, Hoorn-Midden Westfriesland, stelt dat Rabobanken in omliggende regio’s de voorwaarde al hanteerden De bank wil voorkomen dat het clubs, ’waaronder klanten’, moet teleurstellen vanwege het grote aantal aanmeldingen. Ook wordt gewezen op de voordelen van een zakelijke rekening voor de verenigingen.

Reageren via facebook