19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 07:49
Medemblik Actueel.

Laagvliegers massaal op de bon

Zwaagdijk-Oost – Op dinsdagmiddag hield de politie tussen 15.30 en 18.00 uur een snelheidscontrole op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. Van de 830 passanten reden er 70 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 8 %. Hoogst gemeten snelheid: 74 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De betrokken bestuurders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Leven en dood

Snelheid kan het verschil uitmaken tussen leven en dood. Voor automobilisten is de kans op overlijden bij een aanrijding met een snelheid van 80 km/uur bijvoorbeeld al twintig keer groter dan bij een snelheid van 30 km/u. Nog treuriger zijn de cijfers over fietsers en voetgangers. Bij aanrijdingen met een snelheid van slechts 35 km/u komt 5% van de fietsers of voetgangers om het leven. Bij 48 km/u is het aandeel met dodelijke afloop al opgelopen tot 45% en bij 64 km/u overleeft nog maar 15% de klap.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?