14.8 C
Medemblik
31 mei 2020 03:00
Medemblik Actueel.

Weerbericht dinsdag 21 mei – Wisselvallig lenteweer

Medemblik – Van de lente is deze week weinig te merken. Morgen valt het weer in het oosten mogelijk mee, elders is het regenachtig. Ook de rest van de week is wisselvallig en op donderdag en vrijdag bereikt de temperatuur maxima van slechts 10 graden, daarbij valt flink wat regen.

regenVanochtend begint de dag op een aantal plaatsen met mist of nevel, bovendien valt af en toe wat lichte regen of motregen.

Vanmiddag houden we een dik pakket bewolking boven ons hoofd, waar vooral in het westen en midden van het land regen uitvalt. In het oosten en zuidoosten weet de zon af en toe even door te breken, maar later is ook daar kans op een enkele bui. Er steekt een matige noordwestenwind op. Vlak aan zee zal het hierdoor niet veel warmer worden dan een graad of 12. In het oosten wordt het, bij voldoende zon, 17-19 graden.

Vanavond en vannacht blijft het nog een tijdje licht regenen. In het zuidoosten kan het enige tijd mogelijk wat harder regenen. Vannacht koelt het af naar een graad of 9.

Morgen komen we tijdelijk onder een zwakke uitloper van een hogedrukgebied vanaf de oceaan. De bewolking wordt hierdoor wat dunner en de neerslagkans kleiner. Helemaal droog zal het echter niet blijven en het is maar de vraag of de zon zich laat zien. Onder invloed van een frisse noordwestenwind wordt het slechts een graad of 12, terwijl 18 normaal is.

De dagen daarna verlopen ronduit nat en koud. Als het ’s nachts tussen twee storingen in even opklaart kan het tot vorst aan de grond komen. Donderdag en vrijdag wordt het overdag slechts een graad of 10. Eind mei is het zelden zo koud geweest! Dit past wel goed in de lente van 2013, die waarschijnlijk de koudste wordt sinds 1962.

Richting het einde van de maand krabbelt de temperatuur op, maar het blijft wisselvallig tot aan de start van de meteorologische zomer op 1 juni.

Reageren via facebook