FC Medemblik 1 start nacompetitie met gelijkspel

Medemblik – Het eerste herenteam is de strijd tegen tegen degradatie in Obdam gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Victoria O.  Hierdoor spelen op 26 mei eerst Wiron en Victoria O tegen elkaar, waarna op zondag 2 juni FC Medemblik thuis speelt tegen Wiron. De nummers 1 en 2 in de eindstand spelen volgend seizoen in de 4e klasse.

Na een openingsoffensief van de thuisclub nam FC Medemblik gaandeweg de eerste helft het heft in handen. Dit resulteerde na zo’n 20 minuten in de 0-1 do or Jaimy Olthof die een rebound na een schot van Jasper Glim binnentikte. Dit was ook de ruststand hoewel de keeper van Victoria nog een par keer reddend moest optreden. In de 2e helft probeerde Victoria met alle macht de gelijkmaker te forceren en drong FC Medemblik terug op eigen helft. Dit resulteerde halverwege de 2e helft in de toch wel verdiende gelijkmaker. Vervolgens leek het noodlot voor de Medemblikkers toe te slaan toen een kwartier voor tijd doelman Ulrik met een zweepslag het veld moest verlaten. Bij gebrek aan en reservekeeper moest Dennis Oud plaats nemen tusen de palen. Het bleef vervolgens 1-1.

De reglementair vastgestelde afsluitende strafschopenreeks werd met 5-4 gewonnen door Victoria, maar gaat pas een rol spelen als na afloop van de poulewedstrijden puntenaantallen en doelsaldo geen uitsluitsel geven.

Bron: FC Medemblik

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.