Medemblikker Jacco Spil in uitzending éenvandaag met als onderwerp ‘het gedrocht van Medemblik’

Medemblik – Het actualiteitenprogramma éénvandaag gaat vanavond, maandag 20 mei 2013, aandacht besteden aan het steeds groter wordende probleem van de (grote) windmolens die her en der worden geplaatst.  Medemblik is regelmatig in het nieuws geweest door de bijna 200m hoge windmolen die de buren van Hollands Kroon tegen de gemeentegrens heeft laten bouwen.

Mede door deze windmolen heeft de provincie Noord-Holland besloten dat er geen grote windmolens meer mogen worden bijgebouwd op de Wieringermeer na. Dat is door de staat aangewezen als windmolenpretpark.

In deze uitzending vragen ze medestanders maar ook tegenstanders van de molen in de Wieringermeer om hun reactie over de molen die in de volksmond al “Het Gedrocht” wordt genoemd. Bij helder weer is deze vanuit Stavoren al duidelijk zichtbaar.

De uitzending begint om 18:00 uur.

Bekijk hier de herhaling van de uitzending van eenvandag

Get Adobe Flash PlayerAls het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.