Weerbericht zaterdag 18 mei – Morgen tijdelijk beter

Stabiel lenteweer is deze dagen ver te zoeken. Daarom is het zaak te genieten van de korte mooie momenten die wisselvallig weer ook met zich mee brengt. Morgen lijkt het vooral in het noorden en midden van het land een vrij zonnig en warme dag te worden. Komt dat even goed op Eerste Pinksterdag!

Bewolkt
Bewolkt

Vanochtend is het in hele land geheel bewolkt en valt verspreid wat regen of motregen. De grootste hoeveelheden zijn voor het noorden bestemd, terwijl Zeeland het grotendeels droog houdt. Er staat een meest matige zuidwestenwind en de temperatuur loopt nauwelijks op. Eind van de ochtend is het een graad of 10..

Vanmiddag trekt het neerslaggebied langzaam naar het noorden weg. Dit betekent dat het in het midden en zuiden grotendeels droog wordt en de zon mogelijk nog even doorbreekt. Het noorden kan nog de hele middag te maken hebben met wat regen of motregen. De wind zwakt af en de maxima komen eind van de middag uit rond 11 graden op de Wadden tot lokaal 17 in Limburg.

Vanavond wordt het ook in het noorden droog en zijn er in een groot deel van het land opklaringen. Vannacht kan in het noorden een enkele mistbank ontstaan. In het uiterste zuiden neemt de bewolking weer wat toe. De minima komen uit rond een graad of 7.

Morgen wordt het in het noorden en midden een vrij zonnige Eerste Pinksterdag. In het zuiden krijgt de zon het in de loop van de ochtend moeilijk. In de middag neemt de bewolking verder toe en stijgt de kans op een stevige regen- of onweersbui. Limburg en het zuidoosten van Brabant zijn de grootste kanshebbers voor een pittige bui. Bij een matige, lokaal vrij krachtige, noordoostenwind wordt het 15 graden aan zee tot 21 in het binnenland.

Maandag, Tweede Pinksterdag, breidt de neerslag zich vanuit het zuidoosten uit over het hele land. Vooral in Limburg valt veel regen. Met de buien die op zondag al vallen kan het in de heuvels lokaal wel eens tot wateroverlast komen. In het noorden van het land is de neerslag buiig van karakter en is er een kleine kans op onweer. De hoogste temperaturen worden bereikt in het noordoosten met lokaal nog 20 graden, de laagste in Zeeland met 14 graden..

Dinsdag blijft de regenstoring slepen boven ons land. Opnieuw is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De maxima komen uit rond 17 graden.

De dagen daarna stroomt frisse lucht uit over het land. De maxima dalen naar gemiddeld 13 graden, maar de kans op neerslag wordt iets kleiner. Op de lange termijn blijft het wisselvallig en loopt de temperatuur langzaam weer op naar een normale 18 graden.

Screenshot_2

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.