16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 11:05
Medemblik Actueel.

Weerbericht vrijdag 17 mei – zo nu en dan een bui

Medemblik – Een neerslagstoring heeft gisteren voor flinke neerslaghoeveelheden gezorgd. Op sommige plaatsen in Noord-Brabant werd 20 mm gemeten. Ook vandaag en morgen blijft het niet droog: vanavond en vannacht vallen stevige buien. Overdag blijft het bewolkt met kans op een beetje regen.

half bewolkt , kleine regenkansVanochtend is het in vrijwel het hele land bewolkt en nevelig. In het zuiden kan plaatselijk een beetje regen vallen. Het noordoosten zou nog even de zon te zien kunnen krijgen.

Vanmiddag is de nevel opgetrokken, maar blijft het wolkendek op de meeste plaatsen gesloten. Er kan soms nog een drup regen vallen bij een iets in kracht toenemende noordwestenwind. Boven land is de wind vanmiddag meest matig, aan zee vrij krachtig.

Later vanmiddag kunnen enkele stevige buien vanuit het zuidoosten het land binnen trekken. Daarbij kan dan ook onweer voorkomen. Het wordt maximaal 11 graden aan zee en 16 graden in het noordoosten.

Vanavond neemt de kans op buien vanuit Duitsland nog wat toe en ook vannacht veroorzaakt de passage van een depressie regenbuien. De minimumtemperatuur komt vannacht uit tussen 8 en 10 graden.

Morgen zijn er in de ochtend nog buien aanwezig. Geleidelijk wordt het droog en ’s middags maakt ook de bewolking steeds meer plaats voor zon. Er staat gedurende de ochtend nog een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Die neemt in de middag in kracht af. Het wordt dan nog een graad of 16.

Zondag, Eerste Pinksterdag, belooft op veel plaatsen een fraaie voorjaarsdag te worden. Alleen Limburg maakt overdag kans op regen, in de rest van het land is de zon veelvuldig te zien en stijgt de temperatuur naar circa 20 graden.

Pinkstermaandag neemt de buiigheid weer toe. Er is veel bewolking vooral in de middag ontstaan op veel plaatsen regenbuien. De middagtemperatuur ligt dan met ongeveer 18 graden weer wat lager.

De rest van volgende week blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op regen en een grote onzekerheid in de temperatuurverwachting. Daarbij is de kans groot dat de middagtemperaturen onder het langjarig gemiddelde van 18 graden liggen.

Reageren via facebook