5 C
Medemblik
27 november 2020 07:05
Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 16 mei – Buiigheid troef

Medemblik – Bewolking en perioden met regen bepalen het weerbeeld deze lentedagen. Het zijn de verschijnselen die horen bij het overgangsgebied tussen koele lucht in onze omgeving en beduidend warmere lucht in Duitsland. Daarnaast ligt de temperatuur beneden normaal voor de tijd van het jaar.

regen
bewolkt met regelmatig een bui

Vandaag ligt een regengebied de hele dag boven het land. Alleen in het noordoosten is het in de ochtend droog, maar later volgt ook daar regen. Het wordt slechts 13 graden op de Wadden tot 17 in het binnenland bij een meest matige noordoostenwind.

Morgen is het naar verwachting een groot deel van de dag droog. In de middag zijn er af en toe zonnige momenten. Aan de temperatuur verandert morgen weinig. Later op de dag trekt vanuit het zuidoosten een pittig regengebied het land binnen. Dit veroorzaakt in de avond en nacht naar zaterdag en zaterdagochtend veel regen.

Ook de rest van het weekend blijft het wisselvallig en valt van tijd tot tijd een flinke plens regen. De temperatuur stijgt naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Op de lange termijn wordt het waarschijnlijk iets droger en loopt de temperatuur mogelijk op richting 20 graden.

Verwachting 16 mei 2013

Reageren via facebook