12.8 C
Medemblik
11 juli 2020 02:02
Medemblik Actueel.

Zondag 11 augustus – Vooroeverloop Enkhuizen – Medemblik

Medemblik – Op zondag 11 augustus 2013 zal voor de eerste keer de Vooroeverloop Enkhuizen – Medemblik (halve marathon) worden georganiseerd. Het belooft een heel bijzonder evenement te worden: de deelnemers worden eerst per schip over het IJsselmeer van Medemblik naar Enkhuizen gebracht.

De boot legt aan bij het Buitenmuseum. Vervolgens wandelen we met zijn allen door het Buitenmuseum naar de start. De route gaat steeds zo dicht mogelijk langs het IJsselmeeer, deels onverhard, over rustige fiets- en wandelpaden. Via het prachtige natuurgebied ‘De Vooroever’ gaan we naar Medemblik, langs kasteel Radboud, via de Pekelharinghaven om vervolgens te finishen in het prachtige oude centrum aan de Oosterhaven.

De Vooroeverloop is gekoppeld aan de Waterweken: aansluitend vinden in de haven van Medemblik, nabij de finish, de jaarlijkse Drakenbootraces plaats. Er is dus van alles te doen, ook voor eventuele toeschouwers, dus neem gerust je gezin mee!

Meedoen? Schrijf je nu in .

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?