10.6 C
Medemblik
28 mei 2020 06:55
Medemblik Actueel.

Weerbericht woensdag 15 mei – Veel wolken, af en toe regen

Medemblik – Bewolking en perioden met regen bepalen het weerbeeld deze lentedagen. Het zijn de verschijnselen die horen bij het overgangsgebied tussen koele lucht in onze omgeving en beduidend warmere lucht in Duitsland. Bovendien bevinden we ons in de koele lucht, waarbij het maar een graad of 15 wordt.

bewolkt met geregeld een buiVanochtend zijn er veel wolkenvelden. Op diverse plaatsen valt een beetje regen en gedurende de ochtend leeft de neerslagactiviteit wat op. Zeeland profiteert al vrij snel van droger weer vanuit het zuidwesten. In de loop van de ochtend valt er vrijwel geen neerslag meer in het westen van het land.

Vanmiddag worden nog steeds veel wolkenvelden aangevoerd en is er nauwelijks ruimte voor de zon. Vooral in de noordoostelijke provincies kan van tijd tot tijd een beetje buiige regen vallen, maar geleidelijk wordt het ook daar droger.

De wind draait vandaag van zuidoost vanochtend naar zuidwest tegen de middag en valt vanavond steeds meer weg. Rond het middaguur wordt de maximale wind verwacht: een matige wind in het binnenland, windkracht 4, en vrij krachtig, 5 Bft, aan de kust. De temperatuur stijgt naar 15 of 16 graden, langs de oostgrens mogelijk één of twee graden meer.

Vanavond is het overwegend droog en bewolkt. Het regengebied komt ten oosten van de Nederlands-Duitse grens tot stilstand, om in de nacht weer westwaarts ons land binnen te trekken. Het gaat dan ook vanuit het oosten regenen bij minimumtemperaturen van 6 of 7 graden.

Morgen ligt het regengebied de hele dag boven het land. Er is veel bewolking en gedurende de dag wordt de regen wat buiiger. Later op de dag is in het oosten dan ook een klap onweer niet uitgesloten. Het wordt maar een graad of 13, in het noordoosten mogelijk een graad of 15. De wind draait ’s middags naar het noorden en wordt meest matig van kracht.

Vrijdag is het naar verwachting een groot deel van de dag droog. In de middag zijn er af en toe zonnige momenten en wordt het 15 tot 18 graden. Later op de dag trekt vanuit het zuidoosten een pittig regengebied het land binnen en veroorzaakt in de avond en nacht flinke perioden met regen.

Zaterdag verlaat de neerslagstoring noordwaarts het land en maakt plaats voor stapelwolken en zonnige momenten. In de loop van de dag groeien de stapelwolken uit tot regenbuien.

Daarna zijn we zondag en maandag nog niet van de buien af. De maxima blijven daarbij rond 15 graden uitkomen. In de loop van volgende week zijn er tekenen van droger en warmer weer.

Verwachting 15 mei

Reageren via facebook