Slechte openingswedstrijd ONK voor Rob Hartog

Abbekerk – De eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in 2013 is er voor Rob Hartog een om snel te vergeten. De coureur uit het NIWA Racing Team kwam in de race in de eerste ronde ten val waardoor hij geen punten heeft gehaald. Tijdens het gehele weekend waren er moeilijke weersomstandigheden wat al zorgde voor een matige kwalificatie en een 13e tijd op de startgrid. 

“Tijdens de kwalificatietrainingen kampte we met moeilijke weersomstandigheden. In de eerste kwalificatie hebben we slechts 4 volledige ronden op een droge baan kunnen rijden. Omdat ik moeite had om meteen een snelle tijd te zetten, resulteerde dit in een 11e tijd. In de tweede kwalificatie was de baan half nat. Geleidelijk droogde de baan op, maar mijn tijd van de eerste kwalificatie verbeteren zat er niet in. Twee andere coureurs deden dit wel, waardoor ik doorschoof naar de 13e plaats voor de startopstelling.

Op zondagochtend werd er eerst nog een 10-minuten durende warm-up verreden. In deze sessie liet Rob zien, wederom op een half natte baan, dat hij zich beter voelde op de motor. Een 3e tijd en snelste Nederlander was het resultaat. Met vertrouwen en gebrand op een goed resultaat ging de Abbekerker dus van start in de race, welke helaas van korte duur was.

“In de warm-up zat ik een stuk lekkerder op de NIWA Suzuki en het goede gevoel was weer terug. In de race wou ik snel een aantal plaatsen goedmaken. Tijdens de start was er een valpartij in de eerste bocht waardoor er een rode vlag situatie ontstond en we moesten herstarten. Deze tweede start was voor mij een stuk beter als de eerste en ik pakte meteen een aantal plaatsen. Op het rechte stuk achteraan ging het echter mis. In een iets te fanatieke poging om een aantal coureurs uit te remmen, kwam ik in aanraking met een andere coureur waardoor ik ten val kwam. Mijn race was meteen voorbij. Erg jammer dat we nu puntloos zijn gebleven, want een goed resultaat had er zeker in gezeten. Gelukkig heb ik geen ernstige blessures opgelopen en kunnen we volgende week van start in Oss, alleen weer even met beide beentjes op de grond en zonder verwachtingen.”

Op zondag 19 mei zullen de kwalificatietrainingen verreden worden en op maandag 20 mei de races, op circuit Paalgraven tijdens de Pinksterraces te Oss. Klik hier voor het tijdschema.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.