Medemblik Actueel.

Concerten

Marjolein Meijers “Van Berini tot Solex” in het Groene Kerkje Lambertschaag

Lambertschaag – Meer dan tweeëntwintig jaar was Marjolein Meijers Annie. Met Harrie (Hans Kemeling) vormde zij “De Berini’s”. In 2006 zette zij de motor van het theaterduo uit. Definitief dacht men. Maar met Bob Fosko maakte ze een doorstart. Diezelfde Annie is in een muzikale verhouding inmiddels An gaan heten, want met Jan Rot vormt ze “An & Jan”.

Maar Marjolein Meijers is ook gewoon Marjolein Meijers. Onder haar eigen naam treedt zij sinds 2007 op. Solo en toch ook weer niet, want ze komt met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers. Hun eerste programma heette “Solex”. NRC-Handelsblad noemde het “een kleinood” en volgens het AD “grijpen de vrolijke liedjes en nummers je naar de strot”. Voor de opvolger, “Van Berini tot Solex”, geldt hetzelfde.

In deze “van Berini tot Solex” draait alles weer om de muziek. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach… Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn.

Meer informatie:

  • Zondag 26 mei 2013
  • 15.00 uur
  • Entree: € 12,00

Dit concert valt niet onder de Stichting Het Groene Kerkje

 

Reageren via facebook