12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 03:44
Medemblik Actueel.

Westfries feestje voor gouden bruidsparen

Medemblik – Tot eind 2012 bezocht burgemeester Frank Streng ieder bruidspaar dat hun 50 jarig huwelijksjubileum vierde. In de tussentijd is er een nieuw initiatief ontstaan; in plaats van een bezoek vindt er vanaf juni 2013 en twee maal per jaar een feestelijke middag in het gemeentehuis plaats voor alle bruidsparen die 50 jaar zijn getrouwd.

De bijeenkomst heeft een Westfries karakter met liedjes, verhalen en produkten uit de regio. Het programma wordt geopend door de burgemeester en door een Westfriese ceremoniemeester voorgezeten. Tijdens de bijeenkomst kunnen bruidsparen met elkaar een praatje maken en ervaringen delen. Ook is er aandacht voor de persoonlijke noot. Tijdens het programma schuift de burgemeester bij ieder bruidspaar aan.

De bijeenkomst biedt ook ruimte aan de lokale ondernemer en middelbare scholieren. Voor de ondernemer is er ruimte om Westfriese producten aan te bieden en iets over hun bedrijf te vertellen. Middelbare scholieren kunnen in het kader van maatschappelijke stage assisteren. Bij interesse is er na afloop ook de mogelijkheid voor een rondleiding.

De eerste bijeenkomst is 13 juni. Bent u dit jaar 50 jaar getrouwd en u wilt graag voor een bijeenkomst worden uitgenodigd? U zich opgeven via bestuurssecretariaat@medemblik.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?