Weerbericht zondag 12 mei – nat en fris moederdag

Medemblik – De komende dagen spelen bewolking, wind en regen een hoofdrol in het weerbeeld. Gelukkig is er soms nog wel een bijrol voor de zon, zoals vanmiddag. Vanochtend trekken nog een aantal buien over het land, maar vanmiddag wordt het vanuit het westen droger en breekt de zon af en toe door.

half bewolkt , kleine regenkansDe temperatuur ligt rond 7 graden en er trekken buien van west naar oost over het land. In het oosten is daarbij kans op een klap onweer.

Vanmiddag trekken de buien weg en vanuit het westen komt meer ruimte voor de zon. Er waait een matige westenwind, aan zee is de wind vrij krachtig. De temperatuur komt vanmiddag nauwelijks verder dan een graad of 13.

Vanavond raakt het vanuit het westen weer bewolkt en later op de avond en in de nacht volgt regen. De minimumtemperatuur ligt rond 8 graden.

Morgen verloopt de ochtend regenachtig. In de middag wordt het wat droger en vanuit het westen klaart het wat op. De middagtemperatuur ligt, net als vandaag, rond 13 graden. Ook de wind is opnieuw westelijk en matig tot vrij krachtig van kracht.

Dinsdag wordt ook een dag met regen. De wind is wat meer zuidwest en het wordt ongeveer 14 graden.

Ook woensdag houden we het niet droog. Wel wordt wat zachtere lucht aangevoerd en dat merken we vooral de dagen daarna. Vrijdag wordt het circa 20 graden.

vooruitzicht 12 mei

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.