Motoragent opzettelijk aangereden door automobilist

Wognum – Op zaterdagavond omstreeks 23.35 uur werd een motoragent van de politie vermoedelijk opzettelijk aangereden door de bestuurder van een personenauto. De motorrijder kwam ten val, maar liep geen letsel op.

Alcoholcontrole

Tijdens alcoholcontrole op de Nieuweweg in Wognum probeert de bestuurder van een personenauto er vandoor te gaan. Direct zetten politiemensen de achtervolging in. Hierbij was ook een motoragent. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto gesloopt zou moeten zijn.

Toen de motoragent achter de personenauto reed, gaf hij de bestuurder een stopteken. De bestuurder reageerde hier niet op en bleef proberen om weg te komen. Uiteindelijk remde de auto af. De motorrijder remde ook af en gaf de bestuurder een teken aan de kant te stoppen. Op dat moment stuurde de verdachte scherp naar links, reed tegen de motorrijder aan en ging er weer vandoor. De politieman kwam hierdoor ten val. Hij raakte echter niet gewond, stapte weer op zijn motorfiets en zette de achtervolging opnieuw in.

De verdachte kon met zijn auto in Hoorn aan de kant gezet worden. De twee inzittenden van de auto, een 17-jarige jongen (woonplaats nog onbekend) en een 22-jarige man uit Spanbroek, werden aangehouden en zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.