Weerbericht zaterdag 11 mei – Buiigheid troef

Hoorn – Het is wisselvallig en dat hangt samen met een sturend lagedrukgebied ter hoogte van IJsland. Uitlopers van deze depressie zakken naar de Britse Eilanden en trekken dan richting Scandinavië. Als gevolg daarvan passeren van tijd tot tijd storingen de regio met neerslag tot gevolg.

regenVanochtend trekt zo’n regenstoring van west naar oost over. Dit gaat gepaard met windstoten en kans op een klap onweer. Vanmiddag klaart het wat op, maar is ook kans op enkele buien. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 12 tot 16 graden.

Vanavond en vannacht leeft de buiigheid weer op en trekt de wind tijdelijk aan. De minima liggen rond 7 graden.

Morgen nemen de buien in aantal af en zijn ze ook minder intens. Helemaal droog blijft het dus niet en onder invloed van een frisse westenwind wordt het slechts 12 graden. Ter vergelijk: de gemiddelde maximumtemperatuur ligt half mei normaal rond 17 graden.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig. Hoewel de temperatuur geleidelijk iets oploopt is een zonnige en warme lenteperiode nog ver weg.

Vooruitzichten 11 mei 2013

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.