20 C
Medemblik
20 mei 2020 16:05
Medemblik Actueel.

Weerbericht vrijdag 10 mei – Onstuimig lenteweer

Medemblik – Hogedrukgebieden zijn ver van ons land verwijderd en uitlopers van een lagedrukgebied bepalen het weer in onze regio. De komende tijd is het daardoor wisselvallig lenteweer met regelmatig regen en temperaturen duidelijk beneden normaal.

half bewolkt , kleine regenkansHet is op de meeste plaatsen bewolkt en de temperatuur ligt rond 10 graden. Vanuit het westen trekt een storing over het land en dit levert de komende uren af en toe regen op. Ook waait het stevig. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig (4-5 Bft.) boven land en krachtig tot hard (6-7 Bft.) in de kustgebieden en op het IJsselmeer.

In de loop van de dag neemt de wind iets in kracht af. Er ontstaan enkele regenbuien, maar soms is er ook ruimte voor de zon. De westelijke kustgebieden mogen meer zon verwachten dan het binnenland. De maximumtemperatuur varieert van 12 graden op de Wadden tot 16 graden in het oosten.

Vanavond is het droog en zijn er enkele opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 7. In de nacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en aan het einde van de nacht volgt buiige regen.

Morgenochtend trekt een actief regengebied van west naar oost over het land. In de middag klaart het vanuit het westen weer op, maar volgen ook enkele losse buien. Het wordt maximaal 15 graden en de zuidwestelijke wind is meest matig, aan de kust vrij krachtig.

Zondag komen ook buien voor, al zijn ze wat minder actief dan morgen. Er waait een frisse westenwind, waardoor de middagtemperatuur blijft steken op een schamele 12 graden.

Begin volgende week zoekt de wind weer meer de zuidhoek op, waardoor het wat warmer wordt. Zo wordt het woensdag gemiddeld een graad of 17. Wel blijft de kans op regen voorlopig groot.

vooruitzichten 10 mei

Reageren via facebook