Radboud Skating: Uitslag Van Lingen wedstrijd Medemblik 4 mei

Medemblik – Afgelopen zaterdag is in Medemblik de 3e wedstrijd van de Van Lingen competitie verreden. Het was opnieuw een droge, zonnige dag, wederom vergezeld door de inmiddels bekende straffe, frisse wind. Voor een aantal pupillen was dit tevens een mooie kans om op de thuisbaan aan de Van Lingen competitie te kunnen proeven. In totaal waren er 9 podiumplaatsen voor Radboud.

Bij de pupillen 4 meisjes mocht Eva Oldenburger een bronzen medaille in ontvangst nemen door heel mooi als 3e te eindigen. Nieuwkomer Lianne Willeboordse deed ook erg goed mee en eindigde, helaas met val, op de 5e plaats.

Na spannende wedstrijden bij de meisjes pupillen 3, stond Tamara opnieuw op het podium en kreeg ze het brons omgehangen. Janne eindigde op een goede 4e plaats, Senna op plaats 8 en Lieneke op plaats 12.

Waar Chris in de afgelopen 2 wedstrijden nog als enige ‘Radboudbikkel’ in de categorie jongens pupillen 3 reed, kreeg hij nu versterking van Bas Kee, Luuk, Cian en Floris. Bas eindigde nog heel knap op een 4e plaats, ondanks het feit dat hij 2 maal ten val was gekomen. Ook Luuk reed 3 goede wedstrijden en sloot de dag af met een mooie 5e plaats. Cian eindigde als 7e. Floris, debutant in deze competitie, eindigde op een keurige 9e plaats, gevolgd door Chris op plaats 10.

Bij de meisjes pupillen 2 was er opnieuw een Radboud-podium met Evelien(1e), Ramona (2e) en Sascha (3e). Nikita sloot de dag af met een hele mooie 7e plaats. Helaas kwam Iris in de tweede wedstrijd vervelend ten val, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en wist zich weer op te laden voor de puntenkoers die volgde. Uiteindelijk werd zij nog knap 12e in het dagklassement. Layla volgde op een keurige 13e plaats en Dewi eindigde op plaats 19 na afmelding voor de laatste wedstrijd. Helaas kwam ook Anouk van Leest (Purmerend) vervelend ten val. We hopen dat het weer goed met haar gaat.

In de categorie jongens pupillen 2 eindigde Gert-Jan, ondanks zijn enkelblessure, nog op een mooie 3e plaats, gevolgd door Daan op plaats 4. Ook Dennis reed deze wedstrijd in Medemblik mee en sloot de dag af op een hele goede 6e plaats, gevolgd door Hessel op plaats 7 en Thomas op 8. Maik verbeterde zichzelf door ditmaal op de 9e plaats te eindigen. Milan Schenk, debutant in de Van Lingen competitie, reed ook 3 keurige wedstrijden en sloot de dag af op plaats 13. Tijn kwam in de 2e wedstrijd helaas ten val en meldde zich af voor de puntenkoers.

De meisjes pupillen 1 kregen in Medemblik versterking van Janet Beers en niet zonder succes want Janet mocht aan het einde van de dag het brons in ontvangst nemen. Manoe eindigde op de 8eplaats. Ook Meagan was in Medemblik van de partij en eindigde op een keurige 10e plaats, gevolgd door Lisa op plaats 11, Fleur op 12, Bente op 13, Dionne op 17 en Melissa op plaats 18.

Opnieuw spannende wedstrijden bij de jongens pupillen 1. Ditmaal ging de strijd om het hoogste schavot tussen Jordy en Janno. Alles werd door de mannen uit de kast gehaald, waardoor het keer op keer een spannende strijd tot op de streep werd. Uiteindelijk was het Jordy die aan het langste eind trok en het goud in ontvangst mocht nemen. Het zilver was voor Janno. Jelle reed ook mee in Medemblik en deed goede zaken tijdens de puntenkoers waar hij 3e werd. In het dagklassement werd Jelle uiteindelijk 7e. Helaas moest Bas Meijer zich wegens ziekte afmelden na de 2e wedstrijd.

Op naar zaterdag 11 mei in Assen!

Klik hier voor de volledige daguitslag

Klik hier voor het klassement na Medemblik

Klik hier voor de foto’s

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.