Co Swagerman ijzersterk naar de winst in Wognum

Wognum – Co Swagerman heeft vrijdag op knappe wijze de kortebaan in Wognum gewonnen. De ruin met Andries van der Blonk op de sulky, klopte in de eindstrijd Zalvador Spendic en Caroline Aalbers. Umberto en Jeffrey Mieras eindigden als derde voor Attila en Ruud Pools.

Het was de eerste kortebaanoverwinning sinds acht jaar voor Van der Blonk. De trainer laat het rijden op de kortebaan de laatste jaren vooral over aan zoon Frans. Omdat hij andere rijverplichtingen had op de drukke Kerkstraat in Wognum nam ‘vader’ weer eens plaats op de sulky. Met succes. Co Swagerman klopte tijdens zijn pas derde start op de kortebaan ervaren cracks als Yankee Attack, Umberto en Zalvador Spendic.

Genoegen nemen

Caroline Aalbers, die het traditioneel goed doet in Wognum, moest na de winst vorig jaar met Videx SR ,nu genoegen nemen met de tweede plaats. Zalvador Spendic kon in de finale niet op tegen de enorme speed van Co Swagerman.

Blikvanger in Wognum was Nederlands kampioen Blackpearl Trans R. De merrie was als groot favoriet vertrokken, maar strandde al in de eerste omloop tegen outsider Quick du Vivier. Deze hengst, in eigendom van Cees Dobber uit De Weere, ging in de tweede omloop vervolgens met twee galoppades ten onder tegen Attila.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.