Medemblik Actueel.

Wisselbeker jeu de boules toernooi naar Hoogkarspel

Andijk – Het vierde jeu de boules toernooi  van Het Grootslag is gewonnen door Ria Dubelaar-den Drijver uit Hoogkarspel. Ook dit jaar nam de winnares totaal verrast de wisselbeker, bloemen en eerste prijs in ontvangst:  “Het is de eerste keer dat ik meedoe. Ik had het ook nog nooit gedaan. We wonen pas sinds november in de Rozenhof. Toen we de uitnodiging van de woningstichting kregen, wilde ik eigenlijk alleen maar gaan kijken. Maar toen zei mijn man: nee, dan gaan we ook meedoen”.

Gewoon voor de gezelligheid

Wisselbeker jeu de boules toernooi naar HoogkarspelDe winnares van vorig jaar Alie van het  Hof-Bakker  (Narcissenhof, Hoogkarspel)  moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Daar had ze totaal geen moeite mee. Voor het begin van de finale liet ze al weten “gewoon voor de gezelligheid mee te doen”.  “Ik vind het een leuke sport.  We zullen wel zien hoe het gaat, maar ik gun de overwinning ook wel aan een ander hoor”.

Bisschop Grentplantsoen 

De  derde prijs ging naar Wervershoof  en werd gewonnen door Truus Reijn uit het Bisschop Grentplantsoen. Ze stond in de finale met nog voor vier bewoners van het Wervershover  appartementencomplex. Riet Keidel haalde de finale niet, maar was wel in Andijk aanwezig: “ Ik ben er in de voorwedstrijd uitgeknikkerd, maar dat geeft niet hoor.  Er zitten vier mensen van ons in de finale.  Ik hoop natuurlijk wel dat een van hen een prijs wint. Ik vond het heel leuk om te doen. Jammer dat we in Wervershoof geen jeu de boules baan hebben”.

Een feest om erbij te zijn 

Ook dit jaar leidde Nico Bakker  de twee voorwedstrijden en de finale.  Dit jaar voor de eerste keer als oud-medewerker van Het Grootslag.  Als dank daarvoor kreeg hij een presentje van directeur bestuurder Hans Kröger, die ook de prijzen uitreikte. Nico Bakker vond het ook dit jaar weer een feest om erbij te zijn: “Je kan zien dat de mensen die vandaag in de finale staan begrijpen hoe het allemaal in zijn werk gaat. In de voorwedstrijden moet ik  altijd nog wel het een en ander uitleggen. En het is ook leuk om te zien dat ze naarmate het spel vordert ook steeds fanatieker worden”.

Volgend jaar weer 

De finale werd ook dit jaar op de jeu de boules  banen naast Sarto  in Andijk gespeeld.  Het was prachtig weer. De zon scheen volop.  Na afloop werd onder het genot van een hapje en een drankje nog even buiten op het terras gezellig nagepraat. Eén ding is zeker: als het aan de deelnemers ligt zijn ze volgend jaar weer allemaal van de partij.

Reageren via facebook