20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 23:39
Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 9 mei – Droge Hemelvaartmiddag met zon

Medemblik – De warme lucht waar we de vorige dagen van konden genieten wordt vandaag naar het oosten verdreven. Het koufront dat daarvoor verantwoordelijk is, veroorzaakt vanochtend veel bewolking en een paar lichte buien. Vanmiddag is het droog met regelmatig zon.

Zonnig, vanavond kans op regenEr is veel bewolking en de komende uren trekken nog enkele lichte buien over de noordoostelijke helft van het land. Later vanochtend is het overal droog en vanuit het westen komt de zon er steeds beter door.

Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind en het wordt vanmiddag 14-16 graden in de kustgebieden tot 18 graden in het oosten van het land.

Vanavond zijn er brede opklaringen en het blijft droog. In de nacht raakt het vanuit het westen weer bewolkt en later in de nacht volgt ook lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden.

Morgen is vooral de ochtend onstuimig met af en toe regen en een stevige zuidwestenwind. Er is veel bewolking en het wordt circa 15 graden.

Het weekend verloopt buiig en fris. Op zaterdag wordt het 12 graden op de Wadden tot 16 in Limburg, zondag is het nog een graadje minder warm. De wind is nadrukkelijk aanwezig en draait in het weekend van zuidwest naar west.

Begin volgende week krabbelt de temperatuur weer iets op, maar het blijft voorlopig wisselvallig.

overzicht 9 mei

Reageren via facebook