Schaatsen op gras?

NibbixwoudIngezonden bericht – Schaatsen op een grasveld, dat is hoe een schaatser de zomer doorkomt als de ijsbaan gesloten is. Vaak denken mensen dat schaatsers in de zomer alleen skeeleren of fietsen, maar juist de ‘loop-training’ is erg belangrijk. 

Tijdens de looptraining werken de schaatsers aan conditie, coördinatie, maar ook aan gezelligheid en schaatsspecifieke oefeningen. De kenmerkende schaatspas kunnen leerlingen prima nadoen, op sportschoenen, op het grasveld. Hiervan leren kinderen vaak nog meer van dan op het ijs omdat ze bijna stilstaan en heel goed op hun houding kunnen letten. De groep van S.T.G. Koggenland, met kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar, traint altijd op de woensdagavond op de ijsbaan van Nibbixwoud, Oosterwijzend 22.

Benieuwd hoe zo’n training gaat? De eerste twee trainingen zijn vrij te bezoeken, ook als het kind niet lid is van Koggenland. Daarna kunnen kinderen lid worden, alle zomertrainingen meemaken en in de winter écht schaatsen in Hoorn. De eerste training begint woensdag 15 mei om 19.00 uur en is daarna elke woensdagavond.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.