8.8 C
Medemblik
22 september 2020 09:56
Medemblik Actueel.

Koopt u ook wel eens Fairetrade producten?

Medemblik – Ondanks de crisis stijgt de populariteit van fairtrade producten onder consumenten. Maar liefst 60 procent kocht in 2012 één keer of vaker een fairtrade product.

Dat blijkt uit onderzoek door NCDO. Het gaat overigens niet om enorme bedragen: gemiddeld kopen deze huishoudens 6,4 producten per jaar, waar ze €16,86 aan uitgeven. Het populairste fairtrade product is chocolade. 29,8 procent van de mensen kocht een fairtrade chocoladeproduct in 2012 meld RTL Nieuws op de website.

NCDO onderzocht in samenwerking met onderzoeksbureau GfK het koopgedrag van in totaal 6000 huishoudens. Die scanden een jaar lang hun boodschappen. 90 procent van de fairtrade producten wordt in supermarkten gekocht, het vaakst bij Albert Heijn (29 procent).

De onderzoekers keken naar producten met een Fair Trade en/of Max Havelaar keurmerk. Deze keurmerken worden gegeven als boeren en andere producenten in de landen van herkomst een eerlijke prijs voor hun spullen krijgen.

Hoe koopt de Medemblikker..

[poll id=”57″]

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?