10.7 C
Medemblik
25 februari 2021 17:37
Medemblik Actueel.

Weerbericht woensdag 8 mei – Groeizaam lenteweer

Medemblik – Een hogedrukgebied trekt richting het oosten weg, waardoor de wisselvalligheid toeneemt. Vanzelfsprekend betekent dat meer neerslag en voor de agrarische sector is dat zeker welkom. Tot dusver viel deze lente slechts de helft van de 100 millimeter die we normaal te verwerken krijgen.

wolkenvelden maar regelmatig zon

Vandaag is er een mix van zon, wolken en enkele buien. Daarbij is kans op een klap onweer. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 17 tot 21 graden.

Morgen, Hemelvaartsdag, trekt in de ochtend een regengebied over en wordt de warme lucht verdrongen. Overdag is er ruimte voor zon, maar met 14 tot 17 graden en een stevige wind is het wel iets frisser dan vandaag.

Vrijdag zijn er veel wolkenvelden en ontstaan in de loop van de dag enkele lichte regenbuien. De middagtemperatuur ligt rond 15 graden en er staat een stevige zuidwestenwind.

De rest van het lange Hemelvaartsweekend is het koel en wisselvallig. De zon heeft het moeilijk en soms valt wat regen of een losse bui. Met maxima van 12-16 graden leven we onder de normaal voor deze tijd van het jaar.

Na het weekend wordt het langzaam weer wat warmer, maar blijft het wisselvallig.

Vooruitzichten 8 mei 2013

Reageren via facebook